Handleiding opmaak vierkante buttons

Stap 1

Kies het formaat van je button en teken de 3 concentrische cirkels die daarbij aansluiten (zie tabel).

button-anatomie
Buttonlijn 30mm 40mm 50mm
Ontwerplijn 26mm 37mm 46mm
Snijlijn 42mm 52mm 62mm

Stap 2

Plaats je illustratie/foto/tekst in de gecentreerde vierkanten. Laat de achtergrond steeds doorlopen tot aan de rand van de snijlijn.

button-stap2

Tijdens de productie van de button kunnen er zich minimale verschuivingen voordoen. Daarom raden we je aan om met je tekst en de kern van je illustratie binnen de ontwerplijn te blijven. Om dezelfde reden loop je bij vierkante illustraties of teksten in cirkelvorm het risico dat je ontwerp niet op alle buttons netjes gecentreerd staat. Wij dragen op dat vlak dan ook geen enkele verantwoordelijkheid.

Stap 3

Verwijder de twee middelste lijnen, nl. de ontwerp- en de buttonlijn. Laat de snijlijn staan. Je ontwerp is klaar.

button-stap3

Heeft je button een witte of lichtgekleurde achtergrond, gebruik dan een zwarte snijlijn, zoniet hebben wij geen houvast bij het uitsnijden.

Stap 4

Bewaar je ontwerp op 1/1 formaat als eps of PDF (minimaal 300 dpi). Als je een PDF aanlevert, dan raden we je aan om je lettertypes eerst in contouren (lijntekening) om te zetten. Controleer aub ook of je kleuren wel degelijk in Pantone of in CMYK staan.

Mail je file naar info@belgianbuttoncompany.be. Gelieve bij een reproductie in Pantonekleuren de PMS-codes nog eens apart in je mail te vermelden.

Nog vragen? Bel ons op +32 (0)476 960 736, we helpen je graag vooruit !